Bericht van BSO boven

Lieve kinderen en ouders,                                             

Hoogste tijd om wat van de BSO Boven te laten horen. De laatste maanden hebben we elkaar voornamelijk gesproken bij de voordeur of op het speelplein, maar dat is toch anders. Bij deze een impressie van onze activiteiten tijdens de kinderboekenweek ‘En Toen’ en onze herfstvakantie met als thema ‘Ratatouille’, geïllustreerd met foto’s.

De kinderboekenweek begon meteen al goed met dino’s kleien en grottekeningen maken in ons atelier. Daar kwamen mooie kunstwerken uit voort.

Het verhaal ‘ De haardief ‘ uit het hilarische boek ‘ Prutsers en Pechvogels ‘ van Tosca Menten en Jozua Douglas over historische missers, was een groot succes. Met al die leuke grapjes lag iedereen constant in een deuk. Wie had er goed geluisterd? Want daarna was de opdracht in groepjes vragen te beantwoorden over dit verhaal uit de pruikentijd.

Kokkerellen, overheerlijke wentelteefjes en film kijken, Ice Age, onder het genot van ouderwetse popcorn, stonden ook op het programma.

Als variatie was het luisterboek ‘Knappe Koppen ‘ aan de beurt, terug in de tijd met een mooi verhaal over Erasmus en een quiz er aan vastgeplakt.

Het hoogtepunt was op donderdag 8 oktober de babyfotowedstrijd, teruggaan in je eigen verleden.  Aan alle kinderen en leiding van die dag was gevraagd een babyfoto mee te nemen. Deze werden opgehangen in de bibliotheek, om vervolgens van elkaar te gaan raden wie wie was. Dit was best moeilijk en om iedereen evenveel kans te geven was de onthulling pas twee weken later. Voor veel kinderen een opluchting om toen te kunnen vertellen welke foto van hun was. Vijf winnaars gingen naar huis met een cadeautje.

Op vrijdag werd de KBW sportief afgesloten met het populaire ‘Achery Attack’.

Hop, de week erna was het herfstvakantie. Het weer zat op maandag niet mee, dus bleven we binnen hutten bouwen en knutselen met kastanjes en glazen potjes.

Dinsdagmiddag konden we allemaal los tijdens de Halloweendisco! Met lekkere hapjes, enge versiering en hele gave outfits. Van elke groep werd een winnaar gekozen en beloond met een cadeautje.  Woensdag was het tijd om je eigen overheerlijke pizza te maken en als klapstuk donderdag de activiteit  ‘ De kinderen zijn de baas ‘.
Hoe leuk is het om kinderen hier zelf over te laten vertellen? Hierbij twee interviews:

Mirayah: ‘Deze dag zei mijn moeder toen ik uit bed was, dat ze mij had afgemeld voor de BSO. ‘Nee’, zei ik, vandaag zijn wij de BAAS, ik wil echt naar de BSO. Gelukkig was het een grapje van mijn moeder. Ik vond het echt superleuk, omdat we zelf mochten bepalen wat we gingen doen. Jasmin had bijvoorbeeld haar iPad van thuis mee en daar mochten we spelletjes op doen. Eigenlijk werden we gewoon verwend, we kregen snoep en limonade. We mochten zelf bepalen wat we die dag gingen eten, we kozen voor pannenkoeken en patat. Voor de juffen was het een soort spel, omdat ze deze dag GEEN NEE mochten zeggen, dat was echt leuk!’

Faraiisha: ‘Ik vond het heel leuk dat we zelf mochten bepalen dat we de gymzaal in mochten en hutten gingen bouwen. Ook mochten we zelf in het atelier om met crêpepapier gekleurd water te maken. We mochten zelf bedenken wanneer we snoepjes gingen eten en hoeveel. Er waren veel vriendinnen, waardoor het nog leuker was. En in plaats van dat we alles moesten vragen, bijvoorbeeld ‘ mag ik naar de gymzaal ‘, zeiden we deze dag ‘ik ga naar de gymzaal’. Dus echt een superleuke dag!’

De laatste dag van de herfstvakantie stond in het teken van allerlei spelletjes en……. Achery Attack kon ook nog worden gespeeld!

Hopelijk hebben jullie genoten van alle verhalen!

Namens BSO Boven een fijn weekend en tot gauw!

Comments are closed.