Zij-instroom traject op het Duet

Het zij-instroomtraject bestaat al heel lang. De laatste jaren wordt het traject extra gesubsidieerd, omdat het een bijdrage kan leveren aan de oplossing van het lerarentekort. Mensen met een afgeronde HBO- of WO-opleiding die zich willen omscholen tot leerkracht, doen een uitgebreid assessment om te zien of ze geschikt zijn. Na het behalen van het assessment staan ze als leerkracht drie dagen voor de klas, waarbij de school zorgt voor voldoende coaching en begeleiding en gaan ze een dagdeel naar de pabo. In twee jaar tijd halen ze op deze manier hun lesbevoegdheid.

Marcella is de tweede zij-instromer die we op het Duet succesvol hebben opgeleid. Daarnaast zijn juf Tanja en juf Maruja ook, in verschillende fases, bezig met dit traject.

Petra Goesten gaat namens de stichting Wijzer aan de Amstel graag in gesprek met geïnteresseerden. Bel, mail of loop gerust even binnen voor een afspraak. Op verschillende van onze scholen zijn nog plekken beschikbaar.
Heb je geen HBO of WO-opleiding, maar wil je wel je pabo-diploma halen? Ook dan kun je gerust een afspraak maken om de verschillende mogelijkheden door te nemen.

Uiteraard vinden we het fijn als jullie deze informatie willen delen met geïnteresseerden!

No Comments Yet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *