het Duet_Kopjes
Wij hebben het geluk gehad om onze visie te kunnen vertalen naar ons gebouw.
Het gebouw is heel open, met veel ramen. De oppervlakte die eigenlijk behoort aan de naschoolse opvang, is vervlochten met de oppervlakte voor het onderwijs. Wij vonden het zonde om onder schooltijd ruimtes leeg te laten die alleen na school zouden worden gebruikt. Dat gaf ons de mogelijkheid om het gebouw wat extra’s te geven. Een crea-techniek atelier, een bibliotheek en een woonleefkeuken als hart van het gebouw. We hebben gekozen voor kleinere onderwijslokalen en veel ruimte in de gangen.

Zodat kinderen op verschillende manieren kunnen spelen en leren. Zodat kinderen uit verschillende groepen elkaar kunnen ontmoeten in de ruimte. Onder school èn na school. Er zijn ook veel kleinere “tussenruimtes”. Om in een klein groepje rustig te kunnen werken. Om even tot rust te komen, om werk in te halen of om extra ondersteuning te kunnen bieden aan kinderen die dat nodig hebben.

We zijn heel erg trots op ons gebouw. Het is elke dag een feestje om er te mogen spelen, leren en werken. We nodigen u dan ook graag uit om eens te komen kijken.

Bij de opening van de school kregen wij een lipdub-opname aangeboden door de Speeltuinvereniging Thamerdal. Deze lipdub, opgenomen in juni 2015, waarin alle kinderen een rol hebben, laat ons gebouw op een heel bijzondere manier zien.

Bekijk hier de lipdub.