Wijziging leeftijdsopbouw BSO het Duet

We merken dat de jongste groepen BSO: Ministars en Little Stars, momenteel op bijna alle dagen maximaal bezet is. In de planning lopen we er tegenaan dat hierdoor de doorstroom van kinderen van het  KDV naar de BSO niet altijd vanzelfsprekend is. Dit vinden wij heel erg vervelend, we willen graag de kinderen die we al zolang  in huis hebben uiteraard ook een plekje op de BSO kunnen geven.

De bezetting bij de Popstars, Rockstars en Allstars is niet maximaal bezet dus hebben we besloten om de doorstroom naar boven toch weer iets te vervroegen. In overleg met de pedagogisch medewerkers lijkt het ons een goede oplossing om de kinderen rond de 6,5 jaar naar boven door laten stromen en de kinderen met 9,5 jaar van de Rockstars/Popstars naar de Allstars (alleen open op maandag, dinsdag en donderdag) .

We willen dit ook graag per kind bekijken, het ene kind is er al eerder aan toe en het andere kind later. Ook is het op deze leeftijd erg van invloed met welke vriendjes/vriendinnetjes ze doorstromen. Schroom dus als ouder niet om contact met ons op te nemen als je het idee hebt dat jouw zoon/dochter liever eerder naar boven zou willen.

We hebben dit voorstel bij de oudercommissie neergelegd en zij stemmen in met het voorstel. Zij vinden het belangrijk dat er ruimte is voor overleg omdat ieder kind anders is, dat onderschrijven we helemaal.

We willen dit vanaf september laten ingaan. We gaan met de medewerkers van de groep een plan maken, zij kennen de kinderen immers goed. De medewerkers zullen dit met de ouders bespreken van de kinderen die in september en oktober gaan doorstromen naar boven of naar de Allstars.

Daarna zal het zo zijn dat kinderen rond de 6,5 jaar doorstromen naar boven en de Popstars/Rockstars vanaf 9,5 jaar naar de Allstars. De medewerkers van de groep zullen tijdig aan de ouders doorgeven wanneer dit gepland staat.  

Mochten er nog vragen over zijn dan horen we dat graag!
Dat kan bijvoorbeeld door te mailen naar Mariska.